Španci kupuju srpsku Tesla banku u Hrvatskoj

Dodajte komentar

Potencijalni kupac akcija koje AP Vojvodina i Republika Srbija imaju u Tesla banci u Hrvatskoj je Bandenia Banca Privada PLC iz Španije.

Ime zainteresovanog kupca Tesla banke dosad je bilo „poslovna tajna”, kako je to početkom juna rekao predsjednik njenog nadzornog odbora Milorad Pupovac.

Tada je saopšteno da će udjeli Pokrajinskog fonda za razvoj (oko 26 odsto) i Republičkog (oko 29 odsto) najvjerovatnije biti prodati jednoj banci iz EU, ne otkrivajući i kojoj, po 42,5 eura akcija.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

– Riječ je o solidnoj banci iz EU koja ima interes za aktivnosti u Hrvatskoj i u regionu –opisao je tada kupca Pupovac.

Ime banke – potencijalnog kupca se, međutim, pominje u nedavnom odgovoru Vlade Vojvodine na poslaničko pitanje Milana Vlaisavljevića, koji je pitao koliko trenutno tržišno vrijedi 25,96 odsto učešća Fonda za razvoj APV u Tesla banci.

Tržišnu vrijednost udjela Fonda za razvoj APV u ’Tesla štednoj banci’ d. d. Zagreb možemo cijeniti po tom što je potencijalni kupac iz Španije, Bandenia banca Privada PLC, uputio ponudu za otkup cijelog paketa dionica ’Tesla štedne banke’ u vlasništvu Fonda za razvoj APV i Fonda za razvoj RS, po 42,5 eura po dionici – navodi se u odgovoru.

Dodaje se da, po navedenoj ponudi, 35.694 deonice u vlasništvu Fonda za razvoj APV vredi 1.516.995 eura, kao i da je taj fond 30. maja ove godine donio odluku o prihvatanju ponude te banke, prenosi Kamatica.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *