ŠEHOVIĆ: SDP neće u Skupštini podržati rebalans budžeta

Poslanici SDP-a neće podržati rebalans budžeta koji podrazumijeva da građani Crni Gore plate fakturu za struju od 61 milion eura koji je ruski CEAK ostavio, najavio je za “Vijesti” član skupštinskog Odobra za ekonomiju, finansije i budžet Damir Šehović.

– Ne treba poreski obveznici da ispaštaju zbog toga što su se nesavjesni pojedinci u Elektroprivredi hazarderski ponašali i što su sebi dozvolili luksuz da isporučuju struju potrošaču kojeg su čak i u MInistarstvu ekonomije nazvali delikventnim. Međutim, i da postoji većina za izglasanje ovakvog rebalnsa kojem se SDP jasno portivi, akoje istina u ovom parlamentu mjesta nema, može biti krajnje problematično po one koji bi svojim potpisom omogućili zamjenu naplativih poreskih potraživanja države za nenaplative. To u perspektivi može biti osnov i za pojedinačne odgovornosti, kazao je Šehović za “Vijesti”.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Poslanik SDP-a je rekao da neće dozvoliti da građani Crne Gore “plaćaju fakture strane kompanije koja je iz KAP-a godinama cijedila novac”.

– To je u ovom momentu za mene mnogo važnije pitanje od toga kakve će posljedice taj naš stav imati po Vladu Crne Gore, poručio je Šehović.

Podijeli ovaj članak