KAP: Isplaćene 23 otpremnine

Otpremnine za 23 radnika Kombinata aluminijuma Podgorica KAP koji su se prijavili za socijalni program u aprilu, isplaćene su juče, potvrdilo je Danu više izvora.

Za sporazumni raskid ugovora prijavilo se 76 radnika. KAP je za tu namjenu izdvojio milion eura.

Predsjednik Sindikata Aluminijuma Rade Krivokapić izjavio je za Dan da KAP još nije počeo da izvozi aluminijum, sirovina ima do petka, a u stambenom fondu para više nema.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

„Očekujemo da se danas riješi problem izvoza aluminijuma. KAP već 12 dana lageruje aluminijum u krugu fabrike, tako da sada imamo na lageru metal vrijedan 1,5 miliona. Novac od proda je aluminijuma potreban nam je da bismo kupili sirovine i nastavili proizvodnju“, istakao je Krivokapić i podsjetio da su prije nekoliko dana sirovine nabavljene novcem iz stambenog fonda.

KAP ne proda je aluminijum Glenkoru od 14. juna, jer se boje da im ruska državna VT banka, preko koje se vrši plaćanje, neće proslijediti novac. Takav slučaj je bio 13. juna, dan prije pokretanja stečajnog postupka u KAP-u. Zbog toga Vlada pokušava da preko Montenegrobonusa proda aluminijum Glenkoru.

Podijeli ovaj članak