U KAP-u: Sirovine na kašicicu još se traži rješenje

Menadžment Kombinata aluminijuma Podgorica KAP uspijeva da obezbijedi neophodne sirovine, tako da neće doći do gašenja KAP-a, kazao je Dnevnim novinama predsjednik Sindikata aluminijuma Rade Krivokapić.

eđutim, kako je istakao, sirovine su obezbijeđene samo za jedan period, pa u Sindikatu očekuju da će u toku sedmice imati izvjesniju situaciju o daljoj sudbini KAP-a.

“Sindikat je ubijeđen da u Crnoj Gori ima dovoljno zdravih snaga koje mogu da održe proizvodnju u KAP-u ne narušavajući standard građana, kako je to popularno reći u posljednje vrijeme. I dalje vjerujemo da je KAP potreban Crnoj Gori i da on jedini može biti pokretačka snaga u posrnuloj crnogorskoj privredi”, rekao je Krivokapić.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Prema pisanju ruskog magazina “The Moscow Post”, vlasnik Kombinata Oleg Deripaska navodno želi da proda akcije koje posjeduje u KAP-u.Takođe, prema navodima lista, vrh Ruske Federacije je zabrinut jer im Deripaska kvari globalni imidž.

Komentarišući informaciju da bi turska Toscijali grupa, vlasnik nikšićke Željezare, mogla preuzeti akcije ruskog CEAK-a, Krivokapić kaže da ih ta informacija “nije učinila optimističnijim nego što jesu”

Danas ističe sedmični ugovor za isporuku struje KAP-u koju je za potrebe fabrike kupila državna firma Montenegro bonus, koji bi trebalo da bude produžen ukoliko ova firma uplati EPCG novac.

Prema ranijem dogovoru, da bi EPCG isporučivala struju KAP-u, Montenegro bonus mora unaprijed plaćati struju koju će KAP trošiti na sedmičnom nivou.

Podijeli ovaj članak