Turci zainteresovani za „Luku Bar“

Predstavnici iz Turske su, tokom sastanka sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, pokazali posebno interesovanje za „Luku Bar“ i slobodnu carinsku zonu u tom gradu, te najavili dolazak turskih privrednika.

Na sastanku Vujanovića i guvernera Izmira Mustafe Topraka ocijenjeno je da dobre odnose Crne Gore i Turske prati dobra saradnja i na ekonomskom planu.

„Dosadašnja iskustva turskih investitora, kao što su `Gintaš`, `Toščelik`, `Turkiš erlajns` predstavljaju dobar primjer za druge investitore i mogu biti početni most saradnje“, saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Vujanović je potvrdio podršku Crne Gore Izmiru, kao kandidatu za domaćina međunarodnog sajma EXPO 2020, i ukazao da bi dobijanje kandidature predstavljalo veliku šansu ne samo za Izmir, već i za cijeli prostor Balkana.

Toprak je rekao da je Turska već obezbijedila neophodan prostor i novac za organizaciju EXPO-a, ističući da će u slučaju dobijanja kandidature cijeli prostor, nakon izložbe, biti pretvoren u turističko-zdravstveni centar.

Toprak se na sastanku zahvalio na mogućnosti da predstavi dosadašnje aktivnosti na organizaciji sajma EXPO-a u Izmiru.

Podijeli ovaj članak