HAAB zainteresovana da podrži investicije i razvojne projekte u Crnoj Gori

Predstavnici Hypo Alpe Adria Bank grupacije iskazali su interesovanje banke da podrži investicije i razvojne projekte u Crnoj Gori i time da doprinos bržem ekonomskom oporavku zemlje, saopšteno je tokom sastanka predstavnika banke i ministra finansija Radoja Žugića. Zajednički je konstatovano da, u tom dijelu, poseban akcenat treba staviti na preduzeća koja su, iako nelikvidna, solventna i imaju izgleda za oporavak.

Ministar finansija Radoje Žugić sastao se danas sa predstavnicima Hypo Alpe Adria Bank AD Podgorica, Johannesom Prokschom, predsjednikom Odbora direktora, Christophom Schoenom, glavnim izvršnim direktorom i Tarikom Telaćevićem, izvršnim direktorom za komercijalne poslove.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Na sastanku su razmijenjene informacije o aktuelnoj ekonomskoj i finansijskoj situaciji u Crnoj Gori.

Žugić je upoznao predstavnike Hype Alpe Adria grupe sa aktivnostima koje Ministarstvo finansija sprovodi u pravcu stabilizacije fiskalnog sistema.

Johannesom Prokschom je upoznao ministra finansija sa planovima i  dinamikom privatizacije Hypo grupe.

“Predstavnici Hypo Alpe Adria Bank grupacije iskazali su interesovanje banke da podrži investicije i razvojne projekte u Crnoj Gori i time da doprinos bržem ekonomskom oporavku zemlje. Zajednički je konstatovano da, u tom dijelu, poseban akcenat treba staviti na preduzeća koja su, iako nelikvidna, solventna i imaju izgleda za oporavak. Izraženo je očekivanje da će Crna Gora, u narednom periodu, postati ekonomski jača i, time, atraktivnija za biznis, kako za sektor malih i srednjih preduzeća, tako i za bankarski”, ističe se u saopštenju ministarstva finansija.

Podijeli ovaj članak