Sindikat radnika „Vektra Boke“: Izmirite sve dugove prema radnicima

Sindikat radnika „Vektra Boke“ obratio se još jednom saopštenjem u kojem javnost podsjećaju na tešku situaciju u preduzeću. Predsjednik sindikata Vojin Miljanić kazao je da na najavljeni sastanak 4. juna, iako ga je sam inicirao, nije došao vlasnik firme „Vektra Montenegro“ Dragan Brković.

– Brković i menadžment „Vektra Boke“ nijesu ispoštovali odluku da nam isplate zaostala dugovanja, a riječ je o sedam plata, šest prevoza, dva regresa, kao i doprinosi za tri godine. Ne smatramo se obaveznim niti vidimo korisnim da zakazujemo novi termin sastanka – poručio je Miljanić uputivši poruku Brkoviću da predloge o ovakvim važnim pitanjima ubuduće dostavlja u pisanoj formi, jer usmene poruke ne mogu razmatrati na sastancima sindikata.

– Sindikat radnika „Vektra Boke“ zahtijeva od menadžmenta hitno izmirenje svih zaostalih dugova prema zaposlenima. U suprotnom spremni smo i na obustavu rada. Očekivati da će radnici, kojima dugujete sedam plata, odraditi turističku sezonu je u najmanju ruku bahato, jer je jedino izvjesno da će u septembru dug iznositi deset ličnih dohodaka. Nadamo se da će nadležni reagovati u skladu sa zakonom i pomoći i nama i kompaniji da se ova agonija prekine – poručio je Miljanić u saopštenju, prenosi Pobjeda.

Podijeli ovaj članak