Warren Buffett čovjek kao svaki drugi: Šta o njemu sigurno niste znali?

Dodajte komentar

Legendarni Warren Buffett jedan je od najuspJešnijih investitora na svetu, na listi je pedeset najbogatijih ljudi, ali je čovjek kao i svaki drugi. Ovo su detalji iz njegovog privatnog života koje ćete rijetko gdje pročitati, koje predstavlja portal Bizlife.

Karijeru je počeo kao ’paperboy’ i prodavao je novine za The Washington Post i Times Herald. Ako bi kupci otkazali jednu novinu, odmah bi nudio drugu.

Svi znaju da je štedljiv, ali ne zna se da mu je omiljeni restoran Piccolo Pete’s u Ohaju gde je New York Strip Steak 9.95 dolara.

Prije sedam godina odrekao se svoje unuke Nicole Buffett pošto je učestvovala u snimanju dokumentarca o djeci veoma bogatih ljudi. Nicole je ćerka žene koju je sin Warrena Buffetta oženio i sa kojom danas nije više u braku. Ljut zbog dokumentarca napisao je Nicole:“ Nisam te ni emocionalno ni legalno usvojio kao unuku, niti si za ostatak moje porodice rođaka ili sestričina“.

Warren Buffett ne podnosi kancelariju.

Oduvijek je član bratstva Alpha Sigma Phi i veoma je lojalan i privržen ovakvim grupacijama. Obavezao se na tišinu, čistotu, dobrotvorni rad, čast i patriotizam.

Obožava brzu hranu na čelu sa Cheetos grickalicama i coca-colom sa ukusom višnje.

Dnevno pojede 2.500 kalorija. Ni manje ni više. Jednom je rekao:“ Ako jedem više od 2.500 kalorija, ugojiću se. Ako jedem manje od toga, smršaću. Jedem tačno 2.500 da bih ostao ovakav kakav sam“.

Prvu akciju je kupio sa 11 godina. Na njoj je zaradio 5 dolara.

Godinama je živio u slobodnom braku sa Susan – od 1970-te živeli su na dvije adrese. Bio je u vezi sa njenom prijateljicom i njih troje su imali skladan odnos. Čak su i slali božićne čestitke i potpisivali ih ’Warren, Susie and Astrid’. Pošto je Susan umrla, Warren i Astrid su se vjenčali i vjenčanje obilježili u ribljem restoranu za svačiji džep.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *