Vlada: Raskinuti ugovore za Planinku i Jezera

Dodajte komentar

Vlada je zadužila nadležne organe da raskinu ugovore o privatizaciji za hotele Planinka i Jezera na Žabljaku, s obzirom da su se stekli uslovi za to, navodi se u saopštenju Vlade.

„Odlučeno je da se pokrene i procedura raskida ugovora za prodaju Centra za odmor rekreaciju i liječenje Igalo i hotela AS, a pokrenuće se i postupak raskida ugovora za hotel Galeb u Ulcinju, ukoliko ne dođe do redefinisanja ugovora u roku do dva mjeseca“, navodi se u saopštenju Vlade, koje prenosi CDM.

Navode i da ukoliko u roku od 30 dana od pokretanja procedure raskida ugovora, ovi investitori obezbijede valjanu elaboraciju realizacije investicionog programa i ugovornih obaveza, kao i  bankarsku garanciju, Sekretarijat za razvojne projekte je zadužen da predloži anekse ugovora koje će dostaviti Vladi na saglasnost.

„Sekretarijat za razvojne projekte zadužen je da u saradnji sa investitorima za hotel Mediteran Ulcinj i dugoročni zakup zemljišta na poluostrvu Ratislava u Ulcinju pokuša riješiti probleme koji su u nadležnosti lokalne i državne uprave.  Sekretarijat je zadužen i da od investitora za dugoročni zakup zemljišta na lokalitete Rose u Herceg-Novom zatraži da ispuni preduslove za realizaciju ugovora do 1. juna 2013., u protivnom biće pokrenut postupak njegovog raskida“, navodi se u saopštenju nakon sjednice Vlade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *