VTB odustala od prodaje Moskovske banke u Beogradu

Dodajte komentar

Ruska Vnještorgbanka (VTB) je na molbu srpske vlade odustala od prodaje Moskovske banke u Srbiji, izjavio je izvor u VTB.

Pozivajući se na taj izvor agencija Itar-Tas navodi da VTB planira da ta ćerka banka u Beogradu postane osnovna banka za opsluživanje ekonomskih projekata izmedju dvije zemlje.

Rukovodstvo VTB je u novembru prošle godine saopštilo da planira da proda Moskovsku banku, koju je preuzela 2011. godine.

“Grupa VTB je zaista planirala da proda Moskovsku banku u Beogradu, ali je na molbu Vlade Srbije obustavila pregovore. Srpske vlasti obećavaju da će pružiti maksimalnu podršku banci na lokalnom tržištu”, rekao je neimenovani izvor.

Premijer Srbije Ivica Dačić je tokom prošlenedeljne posete Moskvi razgovarao sa zamjenikom predsjednika VTB Vasilijem Titovim o tome kako da se napravi zajednički investicioni fond koji bi pomagao investitorima iz obje zemlje.

Dačić je novinarima izjavio da očekuje da se razgovori o tome nastave, kako bi se podstakla ekonomska saradnja i investicije, prenosi Bizlife.rs.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *