Šef Rajfajzen banke vratio dva miliona eura od svoje plate

Dodajte komentar

Šef Rajfajzen banke internacional (RBI) Herbert Stepić vratio je dva miliona eura od svoje plate banci, smatrajući da je previše dobio u prošloj godini.

Stepiću je u prošloj godini na ime plate isplaćeno 4,9 miliona eura, a on je u mejlu upućenom zaposlenima ocijenio da je to previše i odlučio da vrati dio primanja.

U obraćanju zaposlenima on je objasnio da vraća dio novca „jer visina primanja nije u saglasnosti s njegovim shvatanjima i vrijednosnim osnovama grupacije“. S tim u vezi Stepić se obratio i predsjedniku Upravnog odbora Valteru Rotenštajneru sa kojim je dogovorio ovaj korak.

Istovremeno, on je ukazao da su njegova primanja bila daleko ispod prosjeka šefova banaka u Evropi, koji je u visini od 6,5 miliona eura. Što se visine njegovih primanja tiče, Stepić je objasnio da navedeni iznos obuhvata i bonus za prošlu godinu koja je bila veoma dobra.

Dok Stepić prikazuje svoju odluku o povraćaju novca kao moralnu obavezu prema kući koju vodi i lični doprinos rigidnim mjerama štednje preduzeća, u krugovima austrijskih bankara vlada veliko čuđenje zbog visine plate šefa RBI.

Inače, RBI sutra prezentuje poslovni izvještaj za 2012. godinu i prvi put će se, kako to nalaže zakon, u njemu naći i primanja članova uprave. Do sada su plate rukovodnog kadra samo djelimično prikazivane. Tanjugbiz.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *