O raspodjeli profita „Trebjese“ 10. maja

Dodajte komentar

Akcionari nikšićke pivare „Trebjesa“ razmatraće na sjednici 10. maja odluku o raspodjeli profita iz prošle godine.

Dioničari će, kako je najavljeno, razmatrati i finansijski i izvještaj revizije za prošlu godinu, a planirano je i imenovanje ovogodišnjeg revizora, piše Pobjeda.

Nikšićka kompanija, koja je dio Starbev grupe u vlasništvu kanadsko-američke grupacije Molson Kors, do sada nije objavila izvještaj o poslovanju za prošlu godinu, a posljednji objavljeni na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti je za 2011. Na dnevnom redu Skupštine akcionara su i odluke o razrješenju članova Odbora direktora kompanije, kao i o restrukturiranju akcionarskog u društvo sa ograničenom odgovornošću.

Akcionari bi trebalo da usvoje i statut preduzeća. Skupština akcionara preduzeća, čijih 100 odsto akcija posjeduje kompanija Blek si Montenegro, zakazana je za 12 sati u klubu „Luka Vukalović“ u Nikšiću. Blek si Montenegro formalno je u vlasništvu Starbev grupe, koju je u junu prošle godine preuzeo Molson Kors. Molson Kors je prošle godine završio 2,65 miliona eura vrijednu akviziciju Starbevovih pivara. Akvizicijom je obuhvaćeno devet pivara jugoistočne Evrope, među kojima je i „Trebjesa“. Kompanija Molson Kors je jedan od najvećih svjetskih proizvođača piva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *