Ročište za KAP i EPCG odloženo za 8. maj

Dodajte komentar

Ročište po tužbi podgoričkog Kombinata aluminijuma protiv Elektroprivrede kojom se traži poništenje rješenja o plaćanju oko 500 hiljada eura duga fabrike za struju, odloženo je za 8. maj.

Odlaganje ročišta, koje je bilo zakazano za danas, tražila je pravni zastupnik KAP-a Borjanka Čobeljić, kako bi se upoznala sa sadržajem podneska, koji je advokat EPCG, Zoran Knežević, u četvrtak dostavio Privrednom sudu.Sudija Privrednog suda, Marijana Pavićević, tražila je od Čobeljić da se u roku od osam dana izjasni u pisanoj formi o podnesku pravnog zastupnika EPCG.

KAP je krajem prošle godine tužio EPCG i tražio od Privrednog suda da poništi rješenje o plaćanju duga podgoričke kompanije iz ranijeg perioda, na osnovu neplaćenih faktura i kamata za utrošenu električnu energiju. Tim iznosom objedinjeno je nekoliko ranijih tužbi koje je EPCG vodila protiv KAP-a, prenosi rtcg.me.

Sud je i ranije odlagao ročišta u sporu dvije kompanije, kako bi njihovi predstavnici pokušali da riješe spor sporazumno, shodno odredbama Zakona o parničnom postupku.

KAP i EPCG su u sporu već 30 godina, ali elektroenergetska kompanija nije tužila podgoričku fabriku zbog ukupnog duga za potrošenu električnu energiju, koji prelazi 50 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *