„Velika plaža“ ostvarila profit od 3.940 eura

Dodajte komentar

Hotelsko-turističko preduzeće „Velika plaža“ iz Ulcinja završilo je prošlu godinu sa neto profitom od 3.940 eura, duplo većim nego na kraju 2011.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, objavljenom na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti, prihod kompanije je na kraju decembra iznosio 219.020 eura, što je 14 odsto manje nego u uporednom periodu.

Troškovi prodaje, administrativni i ostali poslovni rashodi dostigli su 206.690 eura, dok je profit od poslovnih aktivnosti bio 25.430 eura, piše Pobjeda.

Vlasnik 51,09 odsto akcija „Velike plaže“ je Bogić Matović iz Ulcinja, Investiciono-razvojni fond ima 9,82 odsto udjela, dok Društvu za menadžment poslove i upravljanje nekretninama MIG pripada 1,29 odsto akcija. Ostali dioničari imaju manje od jedan odsto udjela u kompaniji.

Planom privatizacije za ovu godinu predviđena je turistička valorizacija „Velike plaže“ kroz razvoj, izgradnju, finansiranje i upravljanje ekskluzivnim turističkim kompleksom i dugoročni zakup zemljišta. Vlada je prošle godine planirala berzansku prodaju 9,82 odsto akcija IRF-a u „Velikoj plaži“, dok je 2011. godine najavljivano objavljivanje javnog poziva za turističku valorizaciju kompanije nakon definisanja modela realizacije projekata i pripreme tenderske dokumentacije. Raniji tender za pokazivanje interesovanja za turističku valorizaciju Velike plaže i Ade Bojana poništen je u oktobru 2009. godine, nakon što u predviđenom roku nije dostavljena nijedna ponuda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *