MMF će pomoći da lakše upravljamo dugom

Dodajte komentar

Misija Međunarodnog monetarnog fonda pružiće tehničku podršku Ministarstvu finansija i dati preporuke za unapređenje fiskalnog izvještavanja i kapaciteta za upravljanje dugom, saopšteno je iz Ministarstva finansija nakon susreta ministra Radoja Žugića sa delegacijom MMF-a, koju predvodi savjetnik za pitanja tehničke podrške u Odjeljenju za fiskalna pitanja pri MMF-u, Sami Yalaoutinen.

Tokom misije, koja traje do 12. aprila, planirano je organizovanje više sastanaka sa predstavnicima različitih institucija, u cilju boljeg razumijevanja postojećeg sistema finansijskog upravljanja i utvrđivanja daljih koraka u njegovom unapređenju.

U saopštenju je navedeno da je Yalaoutinen upoznao Žugića sa osnovnim ciljevima misije, koja će rezultirati preporukama koje će se odnositi na dodatno unaprjeđenje fiskalnog okvira.

„Cilj je jačanje njegovog kredibiliteta. Takođe će misija pružiti tehničku podršku Ministarstvu u smislu davanja preporuka i praktičnih savjeta za unapređenje kapaciteta za upravljanje dugom, kao i za unapređenje fiskalnog izvještavanja“, navodi se u saopštenju, prenosi rtcg.me.

Žugić je, kako se navodi u saopštenju, ukazao na posvećenost fiskalnoj konsolidaciji, stabilizaciji budžeta i planu povećanja prihoda, odnosno iznalaženju modaliteta za uspostavljanje održivog sistema javnih finansija.

„Predstavnicima MMF-a je predočena posvećenost Vlade Crne Gore kreiranju dobre osnove za dugoročni ekonomski rast i priliv stranih direktnih investicija“, naveli su iz Ministarstva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *