Vladi zgrada Pobjede, radnicima otpremnine

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore i novinsko-izdavačko preduzeće Pobjeda potpisali su kupoprodajni ugovor vrijedan 4,8 miliona eura, kojim će Vlada preuzeti dugove za poreze i doprinose tog preduzeća, a zauzvrat dobiti zgradu.

lada će preuzeti obaveze za poreze i dobrinose u iznosu od 2,8 miliona eura, a preostala dva miliona eura biće do kraj a godine uplaćena”, kazao je Dnevnim novinama izvršni direktor Pobjede Lav Lajović.

On je objasnio da će jedan milion biti uplaćen sada, a drugi u ratama do kraja godine.

Prema njegovim riječima novac će biti iskorišten za isplatu za isplatu otpremnina zaposlenima koji su odlučili da samovoljno napuste preduzeće.

“Novac ćemo iskoristiti za isplatu otrpemnina za najmanje pedesetak zaposlenih, a kako budu rate stizale, novac će biti isplaćen i ostalima”, kazao je Lajović i dodao da se nada da će porasti broj zaposlenih za dobrovoljan odlazak iz preduzeća uz otpremnine.

Kada se isplate otpremnine, prema riječima Lajovića, biće isplaćene i zaostale zarade i honorari. Vlada je u prethodnom periodu nekoliko puta pokušala da privatizuje ovo preduzeća, a do sada su propala tri tendera.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *