Tomić: Očekujemo milion i po turista

Dodajte komentar

Interesovanje za ljetnje aranžmane u Crnoj Gori je veće nego prethodnih godina i buking je veoma dobar, tako da očekujemo veći broj turističkih dolazaka u ovoj godini. Naše procjene iznose 1,5 milion turista i 10 miliona noćenja, izjavio je u intervjuu Pobjedi sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma Zoran Tomić.

„Na dosadašnjim sajmovima i berzama pokazano je veliko interesovanje za našu destinaciju. Posebno ističem sajam u Beogradu, gdje smo uspostavili nove kontakte , dogovorili bolju avio konekciju i brojne paket aranžmane za ovo ljeto. Imamo velika očekivanja i od sajma u Moskvi. Lani je Crnu Goru posjetilo preko 234 hiljade turista iz Rusije – naveo je on, prenosi Portal Analitika.

Tomić naglašava da je Crna Gora jedina destinacija koja i u vrijeme ekonomske krize bilježi konstantan rast turističkih dolazaka i ostvarenih prihoda od turizma.

„lani smo prihodovali oko 700 miliona eura od turizma, a optimizam za ovu godinu baziramo na činjenici da smo svrstani među pet najbrže rastućih destinacija u svijetu i da prihodi od turizma u zadnjih nekoliko godina konstantno rastu, lani za 3,5 procenta – precizirao je Tomić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *