Argeta se izvinila mamama zbog gafa sa reklamom

Dodajte komentar

U želji da potrošače uvjere kako je njihova pašteta Argeta zdrava i kvalitetna, Atlanticu se potkrao popriličan gaf. Argeta je naime pokrenula marketinšku kampanju “Odabrale mame” u kojoj poziva majke iz regije da posjete njihovu fabriku i ocijene njihove paštete.

A da bi bili što uvjerljiviji, na stranicama su objavili i svjedočanstva majki iz Ljubljane, Skopja i Sarajeva – koja su lažna. Te su majke, naime, tek slike modela koje se mogu skinuti s interneta upotpunjene izjavama oduševljenja.

Prevaru su ubrzo otkrile blogerke i vijest se munjevito proširila internetom, a na Facebooku je osvanula i stranica “Oborile mame” na kojoj se počela preispitivati vjerodostojnost same kampanje, ali i proizvoda. Fotografije “lažnih” mama nakon toga su uklonjene sa Argetine stranice.

“Dojmove i mišljenje mama koje su posjetile fabriku Argete (u Hadžićima ili Izoli) planiramo prezentovati nakon što proces završi pa je odlučeno da se u međuvremenu na službenim stranicama koriste izjave anketiranih mama prikupljene u razdoblju pred-kampanje, ali uz simbolične fotografije i imena kako bi se izbjegla svaka mogućnost favorizovanja prijavljenih učesnica do kraja selekcijskog procesa u aprilu”, objasnila  je Poslovnom dnevniku ovakav propust Gabrijela Kasapović, direktorka Korporativnih komunikacija Atlantic grupe dodajući kako žale zbog zabune koju su na ovaj način mogli uzrokovati.

“Nijedan segment cjelokupne kampanje nije planiran s ciljem obmane naših potrošača, čije je zadovoljstvo u našem fokusu kao proizvođača i odgovorne kompanije. Svjesni smo da smo nesmotrenom greškom u komunikaciji mogli ostaviti upravo suprotan dojam i zbog toga se iskreno izvinjavamo svim našim potrošačima, a posebno mamama kojima se u kampanji ciljano i obraćamo”, poručila je Kasapović pozivajući sve mame i ostale zainteresovane koji su zbog ove nesmotrenosti posumnjali u kvalitet njihovih proizvoda da im se direktno obrate i prijave za posjetu njihovim fabrikama gdje će im pokazati proizvodni proces i kontrolu proizvoda iza kojeg stoje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *