Veliki svjetski brendovi koji će nestati u 2013.

Dodajte komentar

Brojni svjetski brendovi nisu uspjeli da održe korak sa jakom konkurencijom u vrijeme krize. Business Insider napravio je listu kompanija koje su u problemu i za koje se pretpostavlja da će do kraja godine staviti katanac na svoja vrata.

Poznati auto-brendovi

Proizvođač sportskih automobila Lotus po kvartalu proda tek 35 vozila. Taj podatak dovoljno govori.

Micubiši je na stranputici budući da je prodaja njegovih vozila opala za 30 odsto i da ne može da se izbori sa jakom konkurencijom.

Američki Suzuki Motor je od početka godine uspio da proda samo 10,695 automobila. Za problem sa prodajom najviše je kriva loša reputacija vozila.

Proizvođač Blackberyja

Kompanija Research in Motion još prije dvije godine je otpustila 2.000 ljudi. Sve jača konkurencija na polju smartfona, učinila je da profit proizvođača BlackBerryja bude znatno manji nego prethodnih godina. Kompanija pokušava da se vrati u igru pomoću najnovijeg proizvoda Blackberry 10.

Avon pod znakom pitanja?

Sve manji prihodi i korupcija, doveli su Avon u problem. Kompanija je najavila otpuštanje radnika i smanjenje troškova. U prilog svemu tome govori i odluka o izasku na neka manje profitabilna tržišta kao što su Vijetnam i Južna Koreja, prenose agencije.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *