Odbor odbacio prijedlog Vlade o KAP-u

Dodajte komentar

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet danas je, većinom glasova, odbacio prijedlog zaključaka Vlade u vezi sa rješavanjem problema u Kombinatu aluminijuma – odnosno ponudu ruskog vlasnika da ustupi svoje akcije izvršnoj vlasti, prenosi RTCG.

Protiv prijedloga Vlade glasalo je sedam članova Odbora iz Socijaldemokratske partije, Demokratskog fronta, Pozitivne Crne Gore i Socijalističke narodne partije. Za prijedlog Vlade glasalo je šest članova iz Demokratske partije socijalista, Bošnjačke stranke i albanskih stranaka.

Poslanik DF-a Nebojša Medojević zatražio je da ministar ekonomije Vladimir Kavarić podnese ostavku, s obzirom da u Vladi nemaju većinu oko najvažnijeg ekonomskog pitanja.

Predstavnik DPS-a Zoran Jelić mu je odgovorio da Vlada neće pasti, da su koalicioni odnosi stabilni i da će raspravu o KAP-u nastaviti na plenumu.

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić kaže da neizglasavanje zaključaka Vlade nije ništa novo i da će sačekati izjašnjavanje Parlamenta.

,,Prijedlozi koje su podnijeli SNP i Pozitivna su vrlo konstruktivni i na fonu onoga što želi Vlada, a to je da se održi proizvodnja.”, ocijenio je Kavarić.

Ruski vlasnik u KAP-u, Centralno evropska aluminijumska kompanija kojom upravlja En plus grupa, ponudila je crnogorskoj Vladi da odmah besplatno na nju prenese 29,3 odsto akcija koje ima u fabrici.

Od 120 miliona eura koliko KAP duguje VT banci, EN plus grupi i CEAC-u, Rusi potražuju 40 miliona. Preostalih 80 miliona eura duga bilo bi otpisano ukoliko KAP 40 miliona uplati odmah.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *