Sjutra o sudbini KAPa

Dodajte komentar

Skupštinski Odbor za ekonomiju ponovo će sjutra zasijedati, a očekuje se i konačno glasanje o Vladinom prijedlogu za KAP.

Kakav će biti epilog glasanja koji dugo čekamo, za predsjednika odbora Aleksandra Damjanovića je već, kako kaže vrlo jasan i poznat.

“Jasno je da u ovom trenutku najmanje sedam poslanika iz SNP-a, DF-a, Pozitivne i SDP-a ne podržava zaključke Vlade, odnosno prijedlog, i oni kao takvi nemaju prođu i onda je ishod glasanja jasan”, prenosi Antena M.

DPS-ov Zoran Jelić ipak očekuje da će poslanici podržati vladin prijedlog, a ukoliko tako ne bude-poručuje neistomišljenicima da preuzmu odgovornost za KAP.

“Što se nas tiče –mi ćemo glasati za taj prijedlog zaključaka jer smatramo da su to u ovom trenutku najbolja rješenja jer nude izlaz iz situacije u kojoj se nalazi KAP. Na taj način će se sačuvati fabrika, prepoloviti dugovi, ali i sačuvati radna mjesta. Ne znam stav drugih partija, a one partije koje se odluče za neke druge zaključke ili stavove, moraće da preuzmu odgovornost za KAP.”

DF-ov Strahinja Bulajić međutim uvjeren je da vladin prijedlog neće dobiti većinsku podršku.

“Ja očekujem da vladin prijedlog neće dobiti podršku. Kad se nešto krivo rodi, vrijeme ne ispravi. Ugovor o poravnanju je po mom mišljenju kruna neozbiljnosti rada vlade. “, prenosi rtcg.me.

Iz SNP-a najavljuju svoj prijedlog razrješenja situacije u KAP-u. Aleksandar Damjanović nije iznosio detalje prijedloga, ali kako kaže to neće poremetiti tok glasanja.

Konačna odluka donijeće se na plenumu, koji je zakazan za 10.april.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *