Profit Hypo grupe ispod 3 miliona

Dodajte komentar

Državna podrška pomogla je nacionalizovanoj austrijskoj Hipo Alpe Adria banci da poboljša ukupni koeficijent adekvatnosti kapitala na 13 odsto na kraju prošle godine, što je iznad zahtijevanog nivoa, saopšteno je iz grupacije. To, kako je navedeno, može smanjiti pritisak na Austriju da ovoj banci, koju je nacionalizovala krajem 2009. pruža dodatnu pomoć, a konačna odluka zavisi i od Evropske komisije, kojoj HAAB treba da dostavi planove restrukturiranja.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Beču predsjednik izvršnog odbora Hypo grupe Gotvald Kranebiter saopštio je da je profit na nivou grupe tri miliona eura, prenosi Rojters i podsjeća da je dobit u 2011. bila 69,3 miliona.

Planirano smanjivanje banke reflektovalo se i kroz smanjivanje imovine na 33,8 milijarde, operativnih troškova na 504 miliona, broja zaposlenih na 6,576 hiljada.

Saopšteno je i da Hypo namjerava da proda svoju austrijsku filijalu i nastavi pripreme za prodaju mreže na Balkanu i u Italiji. Iz Hypo grupe je saopšteno i da, sve dok traju pregovori sa predstavnicima Evropske komisije nagađanja o ishodu i bilo kakve najave o gašenju, predstavljaju samo spekulacije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *