Raskinuti ugovori za hotele „As“, „Planinka“, „Jezera“…

Dodajte komentar

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte Vlade Crne Gore donio je danas odluku o raskidanju privatizacionih ugovora u oblasti turizma. Savjet je predložio jednostrani raskid ugovora za hotele „Planinka“ i „Jezera“ na Žabljaku zbog neispunjenja preuzetih obaveza iz investicionih ugovora.

Za hotel „Žabljak“ ugovor ostaje na snazi, jer je, kako je saopšteno nakon sjednice, Savjet u posjedu informacije da su radovi na njemu u toku i da će za mjesec dana biti okončani.

– Za ulcinjske hotele „Galeb“ i „Mediteran“ Savjet je predložio anekse ugovora sa preciznim pravima i obavezama, jer u oba slučaja je utvrđeno neizvršavanje obaveza od strane lokalne samouprave – saopštio je sekretar Savjeta Aleksandar Tičić nakon sjednice ovog Vladinog tijela.

Tičić je podsjetio da je Vlada prije mjesec dana formirala tim za preispitivanje svih ugovora za investicije u oblasti turizma.

U drugoj oblasti privatizacione prodaje kroz akcijski kapital Savjet je predložio jednostrani raskid ugovora za hotel Centar za odmor, rekreaciju i rehabilitaciju u Herceg Novom, kao i za hotel „As“ u Perazića dolu.

– U trećem obliku privatizacije, koji se vodio kroz  ugovor o dugoročnom zakupu zemljišta, Savjet je predložio da se sa Nord star kompanijom za poluostrvo Luštica, ukoliko se do 1. juna ne ispune obaveze iz privatizacionog ugovora, Vlada će predložiti raskid ugovora. Za kompaniju Montenegro za hotel „Jadran“ u Ulcinju predložen je aneks ugovora sa preciziranjem obaveza i jasno definisanim raskidom ugovora – kazao je Tičić uz napomenu da je i u tom slučaju krivica bila kod lokalne samouprave.

Savjet je na današnjoj sjednici preispitao još neke privatizacione ugovore zaključene na osnovu javnih tendera, pa je donio odluku da se tender za prodaju 56,78 odsto kapitala Instituta „Dr Simo Milošević“ iz Igala proglasi neuspjelim jer ponude ne odgovaraju uslovima tendera.

I tender za prodaju 85,99 odsto kapitala AD Pobjeda Podgorica iz istih razloga proglašen je neuspjelim, kao i tender za Novi duvanski kombinat u Podgorici, piše Pobjeda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *