Vasilije Miličković tužio A2A i Monte Adria broker

Dodajte komentar

Manjinski akcionar Elektroprivrede Vasilije Miličković podnio je krivičnu prijavu Osnovnom sudu u Podgorici protiv italijanske kompanije A2A, koja upravlja energetskom kompanijom, i Monte adria broker dilera, koga zastupa Damjan Hosta zbog toga što su oštetili 7.000 akcionara, piše Dan.

– A2A i Monte adria su 2009. neovlašćeno isplatili dio cijene jedan drugom, koja je pripadala kupcima. Tom prilikom je Monte adria protivpravno prisvojila 505 hiljada eura i oštetila manjinske akcionare – navodi se u optužnici Miličkovića, uz koju je priložio, kako kaže, priznanje A2A.

– A2A je nakon odobrenja Savjeta za privatizaciju objavila tender za kupovinu i kao finansisjkog brokera naznačila Monte adriu. Manjinski akcionari međutim nijesu bili u obavezi da koriste navedenog brokera – citirao je Miličković saopštenje A2A u optužnici i dodao da je to ključno priznanje, koje potenciraju manjinski akcionari poslednje tri godine.

Miličković navodi da je iz saopštenja jasno da mali akcionari nijesu bili u obavezi, niti su angažovali Monte adriu za svog brokera, pa nisu mogli ni naplatiti 0,5 odsto provizije, koja iznosi 505 hiljada, jer sa njima nijesu sklapali ugovor o bilo kakvom aranžmanu.

– Mali akcionari su angažovali svog brokera i banku i uredno izmirili iznose za izvršene usluge – rekao je Miličković koji predlaže sudu da pokrene krivični postupak, odredi pritvor i eventualno raspiše potjernicu i oduzme dokumenta, jer se radi o stranim državljanima, i da se kazne za krivična djela.

Miličković predlaže da se njemu isplati 512 eura, Tamari Miličković 15,5 hiljada eura, Ivoni Miličković 297, a Slobodanu Bojaniću 3,4 hiljade eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *