Zaplijenjena imovina Bvlgarija vrijedna 46 mil. eura

Dodajte komentar

Italijanska finansijska policija je saopštila da je zaplijenila sredstva vredna 46 miliona eura, u vlasništvu rukovodilaca modne kuće “Bulgari”, optuženih za utaju poreza.

Akcija policije odnosi se na bankovne račune, polise osiguranja, dionice i nekretnine.

Sredstva su u vlasništvu Paola i Nikole Bulgarija, potomaka osnivača firme, kao i trenutnog direktora Mauricija Valentinija i njegovog prethodnika Frančeska Trapanija.

Njih četvorica optuženi su da su izbjegavali plaćanje poreza u Italiji, tako što su lažno prijavili prihode od oko tri milijarde eura kroz kompanije sa sjedištima u Holandiji i Irskoj, koja se ne smatra poreskim rajem, ali takođe ima nisku stopu poreza od 12,5 odsto.

Transfer spornih sredstava navodno je išao kroz kompanije koje četvrorica optuženih kontrolišu u Švajcarskoj, navodi policija.

Kada su se, prije dva mjeseca, pojavili medijski navodi da je “Bulgari” pod istragom, Trapani, koji je vodio kompaniju gotovo 30 godina, rekao je da je firma uvijek poštovala fiskalne propise u Italiji i inostranstvu.

Tvrdeći da je “Bulgari” bio na meti “desetina i desetina” fiskalnih kontrola, Trapani je tada policijske istrage nazvao “grotesknim i neosnovanim”, navodeći da su kontrole uvijek pokazivale da kompanija ne krši propise.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *