Dio suvlasnika protiv planova Michaela Della

Dodajte komentar

Kad je objavljena vijest da će Michael Dell, osnivač kompanije Dell Inc. (nekada Dell Computer) koja je trenutno u vlasništvu dioničara, natrag kupiti svoju kompaniju, preuzimanje je javnosti bilo prezentovano praktično kao gotova stvar.

Međutim, transakcija od 24,4 milijarde dolara nekima se ne čini adekvatna, jer smatraju da Dellova dionica vrijedi više od 13,65 dolara.Ulje na vatru sad je dolivalo i vođstvo kompanije, koje je grupi sumnjičavih dioničara odbilo da da interne informacije na temelju kojih se došlo do ponude od 24,4 milijarde, s izgovorom da zahtjev grupe dioničara ne zadovoljava zakonske uslove, prenosi seebiz.eu.

 

Ostaje da se vidi kako će se situacija razvijati, odnosno hoće li vođstvo kompanije udovoljiti dioničarima ako ili kad predaju zahtjev koji zadovoljava zakonske uslove. Stvar je u tome što bi se kompanija privatizacijom mogla spasiti od plaćanja 4-5 milijardi dolara poreza, tako da je privatizacija imperativ, no neki dioničari bi htjeli da iskamče više novca za svoje dionice nego što im se nudi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *