Rade od kuće i zarađuju milione

Dodajte komentar

Odluka nove direktorke Yahooa da zabrani rad od kuće digla je prašinu. Povodom nje su se oglasili brojni uspješni biznismeni koji su potvrdili kako zarađuju milione iz fotelje. Odmah nakon što je čuo za odluku Marise Mejer, Ričard Brenson iz Virgina objavio je na Tviteru kako nikad u životu nije radio u kancelariji niti to namjerava u budućnosti.

Oni zarađuju ogromne pare, a rade od kuće

Jeff Weiner – izvršni direktor LinkedIna ne radi od kuće, ali dio poslovnih sastanaka ne obavlja u kancelarijama, već u šetnjama oko sjedišta kompanije – slično je radio i Stiv Džobs.

Matt Drudge – svoju internet stranicu Drudge Report koja mu donosi milion dolara godišnje vodi iz kućne „kancelarije“.

Rafat Ali – osnivač Skifta i PaidContenta posao uglavnom obavlja sa kuhinjskog stola u stanu koji je smješten na 40-tom spratu zgrade u Long Islandu.

Craig Newmark – iako Craigslist ima svoje kancelarije, njegov osnivač najviše radi od kuće i vrijeme provodi fotografišući ptice u obližnjoj šumi.

James Hamilton – zadužen je za Amazon Web Services čije usluge koriste kompanije poput Pinteresta i Reddita. Iako bi pomislili da čovjek koji vodi ovako odgovoran posao radi u kancelariji okružen računarima, biće da on ima najbolje radno mjesto – najviše vremena provodi na svojoj jahti, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *