Hotel „Lido“ ide u prošlost

Dodajte komentar

Rušenje ulcinjskog hotela „Grand Lido” počelo juče. Hotel, koji se nalazi na Velikoj plaži, je privatizovan 2006. godine, kada ga je za 10,8 miliona eura kupila ruska firma „Kapital estate”. Kupoprodajnim ugovorom, ova firma bila je u obavezi da investira 38 miliona eura i da hotel i bungalove dovede na nivo od pet zvjezdica, piše Pobjeda u današnjem broju.

Zbog nedostatka prostorno-planske dokumentacije i neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, investitorima je svake godine produžavan rok za izgradnju. Rušenje je započelo prije nedjelju dana a kako Pobjeda saznaje, očekuje se izgradnja novog hotela.

„Kapital estate” je odmah nakon kupovine hotela započeo adaptaciju koja je ubrzo prekinuta. Ovaj nekada ekskluzivni hotel godinama unazad izgledao je kao ruševina. Iako više od sedam godina nije u funkciji, „Lido” zapošljava oko 40 radnika kojima su i nakon isteka obaveza investitora produženi ugovori o radu.

Ukupna stambena površina ovog kompleksa imala je oko 12.000 kvadratnih metara, a uz hotel tu je i 96.000 kvadratnih metara zemljišta na veoma atraktivnom prostoru. Hotel „Grand Lido” je imao 52 sobe i četiri apartmana sa ukupno 112 ležaja, a bungalovi ovog hotela su imali 228 soba, četiri apartmana, sa ukupno 550 ležaja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *