Rio redizjanira ‘ljubavne hotele’

Dodajte komentar

Vlasnici ’ljubavnih hotela’ u Rio de Žaneiru ulažu milione dolara kako bi kičaste crvene dekore i krevete u obliku srca zamijenili minimalističkim namještajem i ugostili sasvim drugačiju klijentelu koja će napuniti grad za Svjetsko fudbalsko prvenstvo 2014. i Olimpijske igre 2016. Povoljnim zajmovima i poreznim olakšicama obnoviće se ukupno 3.500 od 6.500 soba u “ljubavnim hotelima” u vrijednosti od 100 miliona dolara. 

Gradonačelnik Rija Eduardo Paes priznaje da se ljubavni hoteli godinama muče s popunjenošću kapaciteta. Zbog toga grad podstiče redizajn takvih hotela kako bi poboljšao smještajne kapacitete i omogućio jefitniji smeštaj turistima za Mundijal 2014. i OI 2016, kojima se vjerovatno ne bi svidjeli crveni dekori i plafoni prekriveni ogledalima.

Rio raspolaže sa 32.436 soba od čega je 20.414 konvencionalnih i 12.022 drugih, a do 2015. želi da poveća smeštajne kapacitete za 47 odsto i raspolaže sa 47.788 soba. Ljubavni hoteli u Brazilu procvjetali su 70-ih i 80-ih godina, ali poslednjih godina aktivnost ovih hotela je opala.

Ipak i ovi hoteli su uvijek popunjeni u vrijeme karnevala, velikih skupova poput UN-ov Samita Zemlje 1992, ili posjeta pape Ivana Pavla II 1997. kada se traži krevet više i gosti zažmure na ljubavne parove s kojima se sureću, prenosi bizlife.

U sklopu priprema za svjetska sportska prvenstva “redizajniraće” se i osoblje hotela kako bi udovoljilo novoj klijenteli koju ne zanima diskrecija već informacija. Osoblje pohađa zato tečajeve stranih jezika, kaže vlasnik Shalimara, jednog od 60 ljubavnih hotela.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *