Gorenje prodalo kompanije za proizvodnju namještaja

Dodajte komentar

Slovenaki proizvođač aparata ya domaćinstvo Gorenje objavio je da je privatnom investicionom fondu CoBe Capital prodao svoje kompanije Gorenje Kuhinje i Gorenje Unutarnja oprema te tako istupio iz segmenta proizvodnje namještaja.

Novi vlasnik će nastaviti s proizvodnjom namještaja u pogonima u Mariboru, Velenju i Nazarju, na programu koji zapošljava oko 400 radnika, a nastavkom proizvodnje oni će sačuvati postojeća radna mjesta, objavilo je Gorenje na stranicama Ljubljanske berze.

Iz Gorenja ističu i kako segment proizvodnje namještaja nije osnovna djelatnost te kompanije, a na njemu je zadnje tri godine ostvarivao gubitak.

Uslovi prodaje koju je Gorenje postiglo u pregovorima s globalnim investicionim fondom CoBe Capital nisu objavljeni.

Iz CoBe Capitala su objavili da su zadovoljni svojom novom akvizicijom u Sloveniji, čime jačaju svoj proizvodni potencijal uz svoje fabrike u Francuskoj, Njemačkoj i Austriji, prenosi seebiz.eu.

U Gorenjevom programu kuhinjske opreme i njegovom brendu vidimo veliki potencijal za rast i napredovanje kvalitetne proizvodnje i jačanje konkurentnosti, izjavio je osnivač i direktor CoBe Capitala Neal Cohen koji je vrlo zadovoljan prvom akvizicijom u Sloveniji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *