Banka Austrije zatvara 100 filijala

Dodajte komentar

Banka Austrije, koja posluje u sastavu “Unikredit grupe”, zatvara više od 100 filijala, odnosno svaku treću poslovnicu, i uvešće savjetovanje putem video- četa.

„Do kraja 2015. godine jedna trećina od oko 350 filijala će biti zatvoreno“, najavio je šef Banke Austrije Vili Černko. „Moramo iz osnova preispitati naš poslovni model“, rekao je on, dodajući da će buduće težište mreže filijala biti na gradovima.

Trenutno, svaka filijala Banke Austrija, čija je poslovna mreža najveća u zemlji, ima u prosjeku oko 2.000 klijenata, ali taj broj stalno opada, jer klijenti sve manje obavljaju bankarske poslove preko tih bankarskih poslovnica. Černko ističe da bi za isplativost filijala bilo potrebno najmanje duplo više klijenata.

Banka Austrije, međutim, ne namjerava da smanjuje broj zaposlenih, već računa da će do 2020. oko 40 odsto zaposlenih otići u penziju. Što se tiče budućeg poslovanja, banka namjerava da uvede video banking – savjetovanje putem računara, kako bi klijenti bili u mogućnosti da do 22 časa radnim danima i subotom razgovaraju sa njihovim bankarima.

Ovaj pilot-projekat će krenuti na jesen, a razgovori će biti snimani kako bi u slučaju spora mogli da posluže kao dokaz, prenosi Capital.ba.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *