Kia u Slovačkoj pokrenula proizvodnju modela „pro sid“

Dodajte komentar

„Kia Motors Slovačka“ pokrenula je nedavno proizvodnju novog modela „pro sida“ (pro ceed) sa troje vrata, koji je premijerno predstavljen na septembarskom salonu automobila u Parizu.

„Kia“ je od 2007. godine u fabrici u Žilini proizvela više od 76.000 primjeraka ovog modela, i u ovoj godini u kompaniji očekuju veliku potražnju za ovom varijantom „sida“, navodi se u saopštenju.

Novi „pro sid“ će kupcima nuditi identičan izbor motora, mjenjača i opreme kao i hatchback i karavan. Na raspolaganju će biti dva benzinska (1.4 MPI, 1.6 GDI) i dva dizelska (1.4 WGT, 1.6 VGT) motora, snage od 90 do 135 KS (66 do 99 kW).

Iz „Kie“ navode da je „pro sid“ kupe po dimenzijama jednak modelu sida sa petoro vrata, ali je vizuelno drugačiji.

Krovna linija novog „pro sida“ je niža, promijenjene su bočne ploče iza stubića, bočni prozori, kućište zadnjih svjetala, kao i zadnji branik, prenosi Capital.

„Kia“ se takođe priprema i za proizvodnju prvih sportskih modela, „pro sida“ GT sa troje i petoro vrata, koje će pokretati 1.6 GDI benzinskim turbo motor. Proizvodnja ovih modela predviđena je sredinom maja, takođe u slovačkoj fabrici.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *