Vi ste zaposlena mama: Tražite ono što zaslužujete

Dodajte komentar

Žene koje su zaposlene i ujedno roditelji nisu u nimalo zavidnom položaju.

Ma koliko dobro radile svoj posao može im se dogoditi da ne budu unapređene ili ne dobiju povišicu. Zašto je to tako i šta bi trebalo da urade?

Šefovi znaju da će posao „trpjeti“ najprije zbog porodiljskog odsustva, a zatim kad god vam je dijete bolesno ili imate neke druge neodložne obaveze u vezi njega. Zato prilikom traženja posla ili promjene istog imajte na umu sljedeće:

Koje su vaše mogućnosti i šta je porodici potrebno

Zaposlene mame često pristaju za niže položaje u firmama u kojima neće biti pod konstantnim stresom, jer im je tako lakše. Ipak, to je mač sa dvije oštrice – u takvoj poziciji moraćete da se trudite više da biste se istakli.

Planiranje porodice

Ukoliko planirate porodicu prvo razgovarajte sa partnerom. Da li ćete i za tri godine kada začnete porodicu željeti da radite u istoj firmi? Da li ćete biti u mogućnosti da krenete ispočetka?

Pod stresom ste

Pod stresom ste na poslu? Podijelite brige sa svojima jer nećete imati snage da se kod kuće izborite sa obavezama koje vas svejedno čekaju. Pronađite snagu u partneru.

Isto tako možete i da se obratite šefu. Zapišite šta vas muči, pa smislite na koji način ćete mu to reći. Ukoliko iskreno pristupite sa nekim svojim problemom on/ona bi trebalo da imaju razumijevanja za vas.

Kontrolišite jake emocije pred nadređenim – ponavljajte sebi kako je to samo posao, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *