Uplaćene otpremnine radnicima HTP „Onogošt“, čekaju povezivanje staža

Dodajte komentar

Radnicima nikšićkog Hotelsko – turističkog preduzeća „Onogošt“, koji štrajkuju od 24 decembra, Vlada je uplatila otpremnine od po 5,6 hiljada eura čime je ispunjen jedan od zahtjeva sa posljednjeg sastanka Sindikata preduzeća sa predstavnicima Ministarstva turizma i Privrednog suda.

Bivši radnici „Onogošta“, odlučili su, ipak, da ostanu u mliječnom restoranu nikšićkog hotela do danas kako bi provjerili da li im je ispunjen i drugi zahtjev dogovoren na sastanku u Podgorici – povezan staž za pet mjeseci. Bivši hotelijeri, čije preduzeće je zatvoreno, a oni poslati na Zavod za zapošljavanje, traže i razliku plata za posljednja tri mjeseca rada u preduzeću – oktobar, novembar i decembar, koje su im, kako ističu, umanjene za pedeset odsto.

Ukoliko predstavnici Vlade ispune obećanje i povežu staž za 82 nekadašnih radnika, Onogoštove hotele napustiće i posljednji „gosti“, odnosno zaposleni koji više od dva i po mjeseca štrajkom pokušavaju ostvariti minimalne otpremnine. Biće to i konačno ključ u bravu najstarijeg crnogorskog turističkog preduzeća, koje je nakon privatizacije i 57 godina rada, doživjelo sudbinu mnogih naših firmi – likvidaciju i pokušaj prodaje preostale imovine. U slučaju „Onogošta prodaja se otegla, čak, do osmog tendera, a ukoliko se konačno pojavi kupac, radnici od sredstava iz stečajne mase očekuju isplatu 11 zaostalih plata, dva topla obroka i regresa, kao i razlike u zaradama iz prethodnih godina, piše Pobjeda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *