Dinamo zaradio 178 miliona kuna

Dodajte komentar

Hrvatski fudbalski prvak Dinamo u 2012. je godini zaradio 178 miliona kuna, a potrošio 164 miliona kuna, što je dobit od 14 miliona kuna, objavio je izvršni predsjednik kluba Zdravko Mamić na jučerašnjoj Skupštini GNK-a Dinamo.

Treba naglasiti kako u ove brojke ne ulaze transferi Domagoja Vide u kijevski Dinamo i Matea Kovačića u milanski Inter jer su oni odrađeni 2013. godine.

Mamić je naglasio kako je prošla godina rezultatski bila jedna od najuspješnijih u istoriji kluba. “Osvojili smo dvostruku krunu i ponovo igrali u Ligi šampiona,” rekao je Mamić na skupštini na kojoj su prisustvovala 53 od 76 skupštinara.

U svom izlaganju izvršni predsjednik je naglasio kako “Dinamo hrani hrvatski fudbal i u reprezentaciji Hrvatske je 14 igrača poniklih u Dinamu,” te kako od “Dinamovog plasmana u Ligu šampiona svaki hrvatski klub dobije pola miliona kuna, a od sljedeće godine i po milion kuna.”

Najavio je i kako će Dinamo do proljeća imati novi semafor kakav je na San Siru.

“Nikad Dinamo nije bio toliko gažen, ali neće nas srušiti. Vlast čini sve da nas uguši,” poručio je Mamić dodavši: “Neće srušiti tri naše svetinje – porodicu, vjeru i Dinamo”, prenosi Business.hr.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *