Montenegro airlines uzima kredit kod Prve banke, Vlada garant

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore izdaće državne garancije za novo zaduženje Montenegro Airlinesa MA, kod Prve banke Crne Gore u iznosu od 1,2 miliona eura, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

“Montenegro Airlines je definisao kreditni ugovor sa Prvom bankom, u iznosu od 1.200.000 eura. Sredstva kredita bila bi odobrena na period od 8 godina sa grace periodom od dvije godine”, navodi se u saopštenju Vlade. 

Novac će biće iskorišten za investiranje u osnovna sredstva. Kako navode u Vladi jedan od uslova za efektivnost zajma jeste izdavanje državne garancije.

“Kako bi navedena garancija bile izdata, Ministarstvu finansija dostavljen je nacrt ugovora između Prve banke Crne Gore i Montenegro Airlines-a. Nakon analize dostavljenog dokumenta, Ministarstvo finansija je saglasno sa navedenim predlogom i mišljenja je da bi trebalo izdati garanciju navednoj kompaniji za kreditni aranžman. Sredstva aranžmana poslužiće za unapređenje poslovanja kompanije”, kaže se u saopštenju Vlade.

Ovaj kredit dio je preostalog zaduženje od 5.200.000 eura, koji MA nije još uvijek zaključio.

Do sada Montenegro Airlines je zaključio dva kreditna aranžmana u ukupnom iznosu od 4,4 miliona eura, za koje je Vlada Crne Gore izdala garancije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *