Telenor: Smanjeni kvartalni prihodi

Dodajte komentar

Prihodi Telenora Crna Gora u četvrtom kvartalu 2012. iznosili su 17.2 miliona eura što je 6% manje u odnosu na isti period prošle godine. EBITDA je 1 procentni poen niža uglavnom zbog smanjenja prihoda koje je djelimično neutralisano smanjenjem troškova usljed bolje kontrole troškova, saopšteno je Portalu Analitika iz te kompanije.

Tržišno učešće Telenora Crna Gora u ukupnom broju korisnika na kraju četvrtog kvartala 2012. iznosilo je 40%, čime je Telenor Crna Gora zadržao lidersku poziciju na tržištu. Ipak, uvođenje takse na SIM kartice i pripejd registracija su uticali na smanjeno korišćenje više kartica od strane korisnika.

Izvršni direktor Telenora Crna Gora Kaaren Hilsen istakla je da je ”uprkos izazovnoj makroekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, Telenor Crna Gora nastavio da jača poziciju na tržištu. Takođe, odlučni smo u namjeri da našim korisnicima ponudimo još bolje, sigurnije i pouzdanije usluge kao i da nastavimo sa ulaganjima u Crnoj Gori kako bismo ovo omogućili”.

Telenor Crna Gora je u periodu za nama bio fokusiran na siguran Internet za najmlađe i njihove roditelje. Niz uvodnih aktivnosti održanih krajem prošle godine dokaz su Telenorove posvećenosti i važan temelj za predstojeći proces vršnjačke edukacije koja slijedi u naredna tri mjeseca.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *