Od srijede informacije o štednji kod Dafine i Jezde

Dodajte komentar

Vlasnici deviznih depozita oročenih kod Dafiment banke AD Beograd i deviznih sredstava građana položenih kod Banke privatne privrede DD Podgorica, položenih preko preduzeća Jugoskandik DD Beograd, moći će od srijede, 13. februara, da se obrate banci kod koje su podnijeli zahtjev za isplatu, kako bi dobili informacije na osnovu podnijetih prigovora.

Deponenti su podnijeli prigovore na potvrdu o visini prava na isplatu devizih sredstava.

Isplatu sredstava za deponente sa prebivalištem na teritoriji opština Podgorica, Nikšić, Bar, Plužine, Šavnik, Berane i Kolašin, vršiće Prva banka Crne Gore AD. Za deponente sa prebivalištem u Ulcinju, Budvi, Herceg Novom, Tivtu, Kotoru, Cetinju, Žabljaku, Bijelom Polju, Rožajama, Plavu, Pljevljima, Mojkovcu, Danilovgradu i Andrijevici vršiće Crnogorska komercijalna banka AD.

“Banka deponentu uručuje novu potvrdu i izvještaj o visini prava na isplatu deviznih sredstava koju je utvrdila Komisija za utvrđivanje visine prava na isplatu deviznih sredstava Ministarstva finansija“, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Konverziju deviznih sredstava u obveznice i njihovu isplatu vrše banke. Banke će deponentu deviznih sredstava, radi konverzije u obveznice, izdati potvrdu o konverziji deviznih sredstava u obveznice Crne Gore u koje se konvertuje njihov depozit.

Prilikom isplate obveznica, deponent podnosi banci na uvid identifikacionu ispravu (ličnu kartu, pasoš, vozačku dozvolu).

Podizanje potvrda o visini prava na isplatu deviznih sredstava i isplata obveznice konvertovanih deviznih sredstava vršiće se svakog radnog dana od devet do 15 časova kod Prve banke Crne Gore, odnosno od osam do 16 časova kod Crnogorske komercijalne banke,  prenosi CdM.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *