Erste banka i ove godine podržava program za studente “Best of South-East“

Dodajte komentar

Erste bank AD Podgorica podržaće i ove godine „Best of South-East“,  program razvoja i obrazovanja za talentovane i posvećene studente iz regiona, koji sprovode Steiermärkische Sparkasse Bank i Univerzitet u Gracu.

Program Best of South-East“ je namijenjen studentima završne godine osnovnih i postdiplomskih studija Pravnog i Ekonomskog fakulteta sa Univerziteta iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Makedonije kao i studentima iz ovih država koji već studiraju u Austriji.

Najbolje kandidate očekuje  jednogodišnja stipendija u iznosu do 10.000 EUR.

Program studentima pruža priliku da steknu međunarodno radno iskustvo i omogućava im dalje usavršavanje, te im na taj način olakšava početak profesionalnog puta.

Za program se mogu prijaviti studenti Prava i Ekonomije sa Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Mediteran i Univerziteta Donja Gorica koji:

  • su na završnoj godini osnovnih studija,
  • počinju ili su već na specijalističkim studijama,
  • imaju odlično znanje engleskog i dobro znanje njemačkoj jezika i
  • visok prosjek na studijama

Krajnji rok za prijavu je 8. mart 2013. godine. Aplikaciju do navedenog datuma treba dostaviti poštom na adresu Kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta u Gracu.

Učesnici konkursa iz Crne Gore koji ne uspiju proći finalni izbor dobiće mogućnost obavljanja prakse u Erste Bank AD Podgorica i imaće prednost u zapošljavanju.

Studenti završne godine osnovnih studija mogu isključivo konkurisati za program prakse (internship), dok će postdiplomcima biti na raspolaganju i obuka i praksa. Oba programa (program za studente i program za postdiplomce) traju godinu, od septembra do avgusta:

  • Studentima osnovnih studija programom će biti data mogućnost da posljednju godinu studija završe na matičnom Univerzitetu tokom jednogodišnjeg boravka u Gracu. Dvomjesečna ljetnja praksa po završetku akademske godine omogućiće upoznavanje s dnevnim poslovanjem Steiermärkische Sparkasse Bank u nekoj od njenih filijala širom štajerske oblasti ili jugoistočne Evrope.
  • Studenti postdiplomskih studija koji budu odabrani za program obuke uz jednogodišnju obuku u Steiermärkische Sparkasse Bank ili drugom štajerskom preduzeću i pohađanje odabranih kurseva, dobiće priliku i da unaprijede svoje znanje jezika. Posljednji mjesec ove obuke održaće se u jednoj od njenih filijala u jugoistočnoj Evropi.

Selekcija prijavljenih kandidata vršiće se na bazi ostvarenih akademskih rezultata kao i na osnovu lične motivacije kandidata za učešće u programu. Konačnu odluku o izboru donijeće prestavnici Steiermärkische Sparkasse Bank i Univerziteta u Gracu.

Više informacija o ponuđenim programima, postupku selekcije i pozivno pismo možete naći na internet strani Erste banke www.erstebank.me u odjeljku Društvena odgovornost, sekcija “Best of South-East“.

Kontakt osoba u Erste bank  AD Podgorica
Slobodanka Lola Radulović
[email protected]
Tel: +382 (0)20 440 440
Tel: +382 (0)67 815 158

Kontakt osoba za aplikacioni formular:
Karl-Franzens-University Graz
University of Graz
Mag. Christa Grassauer
[email protected]
Tel: +43 (0)316 380-1254
Fax: +43 (0)316 380-9156

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *