Šta nam sve radi Fejsbuk?

Dodajte komentar

Nedavno završeno obimno istraživanje o uticaju Fejsbuka na svakodnevne živote njegovih korisnika, donijelo je rezultate koji pokazuju da ova društvena mreža izaziva veći stres od ostalih društvenih mreža.

Ali, isto tako veoma utiče na podizanje raspoloženja.

Čak 20 odsto ispitanika je navelo da ih FB navodi da se loše osjećaju. Isti procenat tvrdi da im FB stvara najveći stres. Gotovo polovina ispitanika je zato istakla da im ova društvena mreža podiže raspoloženje i da ima povoljan uticaj na živote.

Čak 45 odsto je navelo da nikako ne voli da vidi sebe na tuđim stranicama ili statusima koje drugi kreiraju. To je uglavnom zato jer im ne prija da ih neko locira gdje su bili i kada.

LinkedIn, Twitter i Youtube ne izazivaju stres po ovom istraživanju, baš kao ni MySpace (zato jer ga više niko ni ne koristi). Mreže koje imaju najblagotovrniji uticaj na ljude su ipak Instagram i Pinterest.

Ovo istraživanje je navelo i da od učestalosti posjeta društvenim mrežama zavisi i naše raspoloženje. Recimo, ako svoj profil provjeravate češće nego inače, očekivano je da će vam biti dosadno i nezanimljivo. Pad raspoloženja je neminovan. A, ako svoj profil provjeravate rjeđe ili vas neko vrijeme uopšte nema, naravno da ćete se osjećati odbačeno, kao da nikome nije stalo do vas, kao da su vas svi zaboravili, prenosi Bizlife.

Čak i oni koji redovno prate svoj profil i aktivnosti prijatelja, kažu da im je često dosadno – čitaju iste komentare, gledaju fotografije…ništa što zaslužuje pažnju.

Neraspoloženi zbog FB ili ne, činjenica je da ste zavisnik.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *