Grčka ove godine bez njemačkih turista?

Dodajte komentar

Njemački turisti će ove godine zaobilaziti Grčku, jer manje od jedan odsto planira da ovog ljeta posjeti ovu zemlju, navodi se u izvještaju njemačke Fondacije za buduće studije /Foundation for Future Studies/.

Samo 0,8 ispitanika reklo je da namjerava da ove godine posjeti Grčku, rekao je Ulrih Rajnhart, koji je sproveo istraživanje, penosi Capital.

Prošle godine 1,7 odsto Nijemaca proveli su godišnji odmor u Grčkoj, rekao je Rajnhart, piše list „Ekatimerini“, dok je 2009. bilo 3,3 odsto njemačkih turista.

Grčka turistička industrija, od suštinske važnosti za privredu zemlje, teško je pogođena političkim previranjima i ekonomskim nesigurnostima u zemlji.

Razlog zašto njemački turisti izbjegavaju Grčku jesu izvještaji o antinjemačkom raspoloženju u nekim mjestima i televizijski snimci štrajkova i nereda zbog mjera štednje, rekli su turistički operateri.

Problem imidža, rekao je Rajnhart, tjera njemačke turiste da traže alternativne turističke destinacije – kao što su Turska, Italija i Španija.

„Grci moraju jasno da stave Nijemcima na znanje da su oni dobrodošli u njihovu zemlju. Veoma je važno da bude manje vijesti o štrajkovima u Grčkoj i pozitivnijih informacija o privredi“, rekao je on.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *