Lego dijeli otkaze u Danskoj

Dodajte komentar

Čuveni danski proizvođač igračaka Lego saopštio je juče da će uručiti 380 otkaza u glavnoj fabrici u Danskoj do 2015, zbog preseljenja aktivnosti pakovanja u inostranstvo, u cilju smanjenja troškova.

„Za neke zaposlene, to će biti prirodno penzionisanje, drugi će usvojiti nove vještine i preći na druge poslove u grupaciji Lego. Nažalost, nećemo moći da izbjegnemo i neke otkaze“, izjavio je izvršni direktor kompanije Vig Nudstorp, a prenijela agencija Frans pres.Postrojenje pogođeno smanjenjem radne snage nalazi se u sjedištu firme, u gradu Bilundu, gdje se igračke pakuju i dekorišu.
Lego se nada da će skratiti vrijeme isporuke igračaka time što će ih pakovati bliže tržištima na kojima će biti prodavane. Više od 90 odsto „lego kocki“ proizvedenih u Bilundu već se pakuje u inostranstvu, napominje kompanija.
Lego je osnovan 1934. kao porodično preduzeće, a 2010. je postao četvrti po veličini igrač na svjetskom tržištu igračaka. Kompanija je prošla kroz ozbiljnu krizu krajem 1990-ih i početkom 2000-ih, kada ju je oštra konkurencija od strane kompjuterskih igrica bacila na koljena po prvi put u istoriji.
Lego je potom sproveo restrukturu, uključujući masovne otkaze, zatvaranje proizvodnjih pogona i prebacivanje fokusa na osnovnu djelatnost – proizvodnju popularnih kocki, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *