Telenor osniva banku u Srbiji?

Dodajte komentar

Kompanija Telenor, jedan od tri operatera mobilne telefonije u Srbiji, razmišlja da osnuje sopstvenu banku, piše NIN.

Kako navodi beogradski nedjeljnik, jedno vrijeme u opticaju je bila i ideja da Telenor kupi neku od već postojećih banaka.

Dobro obaviješteni izvori navode da je potencijalna meta za preuzimanje bila KBC banka u Srbiji, ali od te akvizicije najvjerovatnije neće biti ništa.

Jedan od mogućih razloga je procjena da se Telenoru više isplati da sam osnuje banku, za šta je dovoljno 10 miliona eura osnivačkog kapitala.
Kako NIN nezvanično saznaje, Telenor se u NBS raspitivao za uslove pod kojima bi mogao da dobije licencu za osnivanje sopstvene banke.
Iz Telenora je rečeno da “u ovom trenutku“ ne mogu da odgovore na pitanja da li će osnovati sopstvenu banku ili kupiti neku od postojećih, zbog čega planiraju da se bave bankarstvom, koliko novca planiraju da investiraju bankarski sektor…

Do sada nijedna kompanija nije dobila saglasnost NBS za osnivanje sopstvene banke, a poslednju grinfild licencu prije pet godina dobila je Moskovska banka. Norveški Telenor u Crnoj Gori posjeduje istoimenog operatera mobilne telefonije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *