Kako viziju pretvoriti u biznis

Dodajte komentar

Svaki uspješan posao počinje sa vizijom, ali vizionarske misli moraju biti podržane realnim sagledavanjem ostvarivosti ideja.

Evo kako ćete ustanoviti da li imate „dobitnu kombinaciju“.

Prvo, jasno uobličite vaše želje. Šta želite da postignete? Zatim napravite plan koji će sadržavati sve neophodne radnje za postizanje tog cilja.

Kako ćete znati da li su Vaše poslovne vizije realne?

Da bi ustanovili koliko su Vaše vizije ostvarive i profitabilne uradite ozbiljno istraživanje. Proučite tržište i kupce. Ko će kupovati Vaše proizvode ili usluge? Koje su starosne dobi potencijalni kupci, koliki su im prihodi i kakve su im potrošačke navike?

Jasna finansijska strategija je ključ uspjeha

Saberite sve troškove vezane za ostvarivanje vaše biznis ideje: operativni troškovi, tehnologija, marketing, napravite plan poslovanja.

Plan poslovanja mora biti sažet i jednostan. Plan mora pokazati isplativost, održivost i potencijal rasta vašeg poslovanja.

Izbjegavajte da neko drugi piše plan za Vas. Investitori žele da vide da razumijete posao i da ste spremni na različite varijante ostvarenja cilja. Razmotrite Vaš poslovni plan sa stručnjacima.

Predviđanje dobiti

Dakle, umjesto da uopšteno očekujete „dobru zaradu“, odredite tačnu zaradu i vremenski period npr. „do kraja godine povećanje prihoda će iznositi 10 odsto“.

Zapamtite, novi biznis nikada ne starta punom brzinom. U početku je dovoljno da pokriva troškove, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *