Dožić prijeti gašenjem KAP-a

Dodajte komentar

Ukoliko ne prihvatite smanjenje januarskih plata za pet odsto, Kombinat aluminijuma Podgorica će ući u stečaj u ugasiti se, poručio je Izvršnom odboru sindikata KAP-a predstavnik Vlade u odboru direktora Nebojša Dožić.

Prema pisanju Dana on je na jučerašnjem sastanku, dva i po sata pokušavao da ubijedi sindikalce da prihvate smanjenje plata, čime bi fabrika uštedjela 100 hiljada eura.

“Ako ne prihvatite smanjenje, poslodavac će shodno kolektivnom ugovoru, po spiskovima koje su pripremili direktori cjelina, dijelu radnika isplaćivati 80 odsto zarade“, rekao je Dožić i najavio da će se nakon januarskog umanjenja plata, pregovarati da se i februarske plate smanje za pet procenata.

Predsjednica sindikata KAP-a Sandra Obradović kazala je za Dan da će konačnu odluku donijeti u četvrtak.

“Kako sada stvari stoje, nećemo mijenjati odluku da ne prihvatimo smanjenje plata od pet odsto. Nijesmo zadovoljni objašnjenjem Dožića šta dobijamo ukoliko nam smanje plate, odnosno zbog čega treba da se odreknemo 100 hiljada eura. Još jednom ćemo razgovarati sa radnicima, ali mislim da nećemo mijenjati stav“, navela je Obradovićeva.

Dožić je kazao da je odluka o smanjenju plata za pet odsto njegova, a na pitanje sindikalaca zašto se ne uvede progresivno smanjenje plata, odgovorio je da Rusi na to ne pristaju.

“Smatraju da bi nastao haos“, kazao je Dožić.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *