“Blue Coach”: Priznanja za deset najpoželjnijih poslodavaca u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Konsultantska firma „Blue Coach“ je, po prvi put u Crnoj Gori, sprovela istraživanje o najboljoj kompaniji za rad u kome je učestvovalo više od 1100 zaposlenih iz 26 kompanija koji su odgovarali na upitnike.

U najzahtjevnijoj, kategoriji velikih kompanija, od osam kompanija učesnica istraživanja, titulu Najbolje kompanije za rad je ponio Okov  kao i specijalnu nagradu za Najbolje međuljudske odnose, što dodatno govori o izvanrednom pristupu menadžmenta ove kompanije prema zaposlenima.

Drugo mjesto pripada Crnogorskom Telekomu kao i specijalna nagrada za Najbolje organizovanu veliku kompaniju. Imajući u vidu činjenicu da je Crnogorski Telekom i najveća kompanija koja je učestvovala u istraživanju njeni zaposleni su pokazali da se radi o veoma  konkurentnoj i atraktivnoj kompaniji na tržištu rada. Treće mjesto,  kao i  specijalnu nagradu za Najinovativniju kompaniju osvojila je Pivara Trebjesa koja je ovim priznanjem posebno označena od strane svojih zaposlenih kao kompanija u kojoj se slobodno mogu iznositi ideje za razvoj kompanije.

Titulu najbolje srednje kompanije od ukupno prijavljenih deset, dobio je Elko Tim uz specijalno priznanje Nainovativnije srednje kompanije, dok je  Hipotekarna Banka osvojila drugo mjesto kao i speciajlno priznanje za Najorganizovaniju kompaniju. Treće mjesto i specijalna nagrada za Najbolje međuljudske odnose  pripala  je Sava Montenegro Osiguranju.

U kategorji malih kompanija učestvovalo je ukupno osam preduzeća od kojih su nagrađeni Finance Plus koji je osvijio prvo mjesto kao i dvije specijalne nagrade u kategorijama Najorganizovanija i Najinovativnija kompanija. Drugo i treće mjesto u kategoriji malih kompanija dobile Mljekara Srna i Podravka, a priznanje male kompanija sa najboljim međuljudskim odnosima dobila je kompanija Tring iz Podgorice.

Priznanja najboljima je uručio vođa projekta mr Srđan Vukčević koji je ovom prilikom saopštio: «Ove renomirane firme su prepoznale šta je sama suština dobrog poslovanja: zadovoljni i stimulisani zaposleni, a samim uključivanjem u projekat ove kompanije su pokazale veliku hrabrost omogućavajući uvođenje novog i boljeg standarda za zaposlene u Crnoj Gori. Kompanije koje sistematično prate iskustvo zaposlenih mogu da preduzmu korake da ga poboljšaju i ujedno povećaju svoju profitabilnost. Zadovoljstvo zaposlenih raste kada poboljšate interni kvalitet usluge koji zauzvrat povećava lojalnost zaposlenih a samim tim i produktivnost. Veća produktivnost znači bolja eksterna vrijednost usluge prema klijentu, što povećava zadovoljstvo i lojalnost klijenta.Ovo istraživanje pruža jedinstvenu mogućnost uvida u mišljenje zaposlenih o uslovima u kojima rade, odnosu sa kolegama i menadžerom, top menadžmentu kompanije, prostoru za lično i profesionalno usavršavanje, kao i društvenoj odgovornosti firme«

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *