Žene na Forumu u Davosu kreirale trećinu “tvitova”

Dodajte komentar

Žene, koje čine svega 17 odsto od ukupnog broja delegata na Svjetskog ekonomskom forumu u Davosu, kreirale su više od trećine svih sadržaja na temu Foruma objavljenih na društvenim mrežama, pokazuje istraživanje agencije KPMG International.

Ovo je potvrda da delegatkinje Svjetskog ekonomskog foruma imaju sve aktivniju ulogu u javnim raspravama koje se vode u Davosu, a neke od njih koje aktivno koriste društvene medije su direktorka MMF-a Kristin Lagard, bivša premijerka Novog Zelanda Helen Klark, kao i egipatska aktivistkinja za ljudska prava Dalia Zaida, navodi se u saopštenju.Davos na Twitteru

Analiza aktivnosti delegata Foruma u Davosu na društvenoj mreži Twitter, pokazala je da su najuticajniji ljudi svjetske politike i biznisa, prvog dana objavili preko 2.000 tvitova, od čega su oko 800 objavile delegatkinje na Forumu. U istraživanje nisu uključeni tvitovi akreditovanih novinara, čiji tvitovi čine 45 odsto ukupnog broja.

Istraživanje je pokazalo da raste i interesovanje šire javnosti za diskusije na Forumu, što ilustruje podatak da je ove godine broj proslijeđenih tvitova delegata porastao za 31 odsto.

Dok su tvitovi novinara sa Foruma bili prosljeđivani u prosjeku tri puta po tvitu, oni koje su objavili delegati Foruma u prosjeku su proslijeđeni više od 17 puta, prenosi bizlife.rs.

„Naše analize pokazale su da se Forum mijenja i postaje sve inkluzivniji, kao i da javnost sve više želi da aktivno učestvuje u raspravama. Delegati sve više vode računa o svom prisustvu na društvenim mrežama i to otvara nove mogućnosti da dođemo do kvalitetne debate“, izjavila je Izabel Alen, šefica globalnog odeljenja KPMG za prodaju i tržišta.

>>>>Da li Davos ima problem sa rodnom ravnopravnošću?

Drugog dana Foruma broj delegata sa tviter nalogom se gotovo duplirao. Najpopularnije teme na toj društvenoj mreži odnosile su se na njemačku kancelarku Angelu Merkel, Evropu, i premijera Velike Britanije Dejvida Kamerona, koji je ujedno sa premijerom Italije, Mariom Montijem, među najpopularnijim tviterašima od svih delegata.

Više statističkih podataka o broju tvitova koji su objavili delegati možete naći na www.weflive.com, internet stranici na kojoj pored svih tvitova delegata možete pratiti i detaljne statističke analize najinteresantnijih tema u Davosu, broj objava tvitova i čak i ako nemate svoj nalog na Twitteru.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *