OTP banka u Srbiji dokapitalizovana s više od 4 milijarde dinara

Dodajte komentar

Madjarska OTP banka dokapitalizovala je banku u Srbiji i uvećala njen kapital za 4,5 milijardi dinara, saopštila je danas ta banka.

Posle dokapitalizacije OTP banka LTD ima 96,79 odsto kapitala OTP banke Srbija čije je sjedište u Novom Sadu.Svjež kapital dodatno će ojačati poziciju banke i omogućiti njen dalji rast i razvoj poslovanja na tržištu Srbije, ističe se u saopštenju OTP banke.

“Jaka likvidnost OTP banke pruža mogućnost snažne podrške privredi, zbog čega banka planira da širi poslovanje upravo u tom segmentu”, izjavio je direktor poslovnog sektora i zamjenik predsednika Izvršnog odbora OTP banke Ivan Radojčić, prenosi bizlife.rs.

OTP banka Srbija članica je medjunarodne OTP bankarske grupacije koja posluje šest decenija i vodeća je finansijska grupacija u Madjarskoj. Ta grupacija ima više od 13 miliona klijenata u devet zemalja centralne i istočne Evrope.

U Srbiji OPT banka posluje od 2005. godine, kad je kupila Nišku banku, a 2007. Kulsku i Cepter banku i od tada te tri banke posluju kao jedna.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *