Dnevna najamnina za “Kotor” 8.600 dolara

1 komentar

Kompanija Crnogorska plovidba izmiruje redovno sve obaveze prema kreditu koji je uzela za kupovinu brodova, saopšteno je iz firme.

Crnogorska plovidba osnovana je 2004. godine. Prva godišnjica Crnogorske plovidbe označava se od porinuća i početka eksploatacije broda “Kotor” odnosno 12. januara. Cilj osnivanja kompanije je i bio početak obnove crnogorske pomorske flote, što je učinjeno kupovinom dva broda za prevoz rasutog tereta “Kotor” i “21. maj”.

“Ugovor za brod ‘Kotor’ produžen je i za 2013. godinu. Napominjemo, oba broda iznajmljena su u tajm čarteru SI Pioniru iz Istanbula. Obaveze prema kreditu izmiruju se u skladu sa ugovorom. Kompanija nema dugove i solventna je, pa možemo reći da smo za sada zadovoljni poslovanjem. Interesantan je podatak da je najamnina za brod ‘Kotor’ 8.600 dolara dnevno”, kazali su iz Crnogorske plovidbe za Dnevne novine.

U kompaniji se nadaju da će uprkos krizi, koja je pogodila i sektor pomorstva, i u narednom periodu imati dobre ugovore koji su sklopljeni za oba broda. Brodovi “Kotor” i “21. maj” su stalno uposleni, dodaju iz kompanije. Na brodovima Crnogorske plovidbe zaposlena su 23 člana posade iz Crne Gore.

“Njih 19 su profesionalni pomorci, a četvorica su zaposleni kao asistenti/kadeti u skladu sa ugovorom Fakultetom za pomorstvo u Kotoru. U čitav projekat se ušlo sa namjerom da na brodovima koji plove pod crnogorskom zastavom budu angažovani crnogorski državljani, pa se u skladu sa tim ne angažuje radna snaga iz ino stranstva”, navode iz Crnogorske plovidbe, prenosi cdm.me.

Iz kompanije ističu da postoje ljudski i tehnički kapaciteti kojima se može odgovoriti i većem obimu posla.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *