Deutsche Telekom prodaje jedan od najvećih njemačkih internet portala?

Dodajte komentar

Kompanija Deutsche Telekom počela je razgovore sa kupcima i savjetnicima o prodaji najvećeg njemačkog internet portala za prodaju vozila i nekretnina Scout24, čija bi vrijednost mogla dostići 1,5 milijardi eura.

Njemački telekomunikacioni div sprovodi internu reviziju u tom dijelu poslovanja i još nije donio definitivnu odluku o budućnosti, prenosi Poslovni.hr.

U okviru revizije, Deutsche Telekom je odlučio da neformalno utvrdi kakav je interes za pojedine segmente ovog poslovanja, kao što su portal za nekretnine i ogranak za prodaju vozila, koji se smatra najvrednijom imovinom.

ImobilienScout24 najveći je njemački portal za trgovinu nekretninama s više od sedam miliona posjetilaca, dok je AutoScout24, evropski portal za automobile, aktivan u 18 zemalja, a u Njemačkoj ima 13 miliona korisnika.

Upućeni izvor navodi u izjavi za Financial Times da postoje i druge opcije za taj segment poslovanja, uključujući direktnu prodaju, podjelu pojedinih dijelova grupe i spajanje sa sličnim poslovanjima.

U Deutsche Telekomu, koji je vlasnik Scout24 od 2006. godine, nisu željeli da komentarišu ovu informaciju.

Među kompanijama koje su pokazale zanimanje za Scou24 nalazi se njemačka medijska grupa Axel Springer, a očekuje se i interesovanje Auto Trader-a i eBay-a, koji su već razvili platforme za internet prodaju automobila i za maloprodaju, kazao je jedan analitičar za londonski dnevnik

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *